IT Business Services

BoonvanOstade Management

 

 

覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧覧

Profiel Erik Boon van Ostade

Sinds 1981 werkzaam in de IT (Information Technology) sector met inmiddels een brede kennis en omvangrijke management ervaring, zowel aan de leveranciers- als aan de afnemerszijde.

Na een studie HTS bedrijfskunde in Eindhoven gewerkt voor meerdere grote internationale IT leveranciers; Honeywell Bull in Amsterdam, Wang in Culemborg, ICL (vanaf 2001 Fujitsu Services) in Maarssen en 3 jaar voor Inter Access in Hilversum.

Begonnen als Sales Consultant, vervolgens Projectmanager en sinds >15 jaar uiteenlopende management functies. Deze functies kenmerken zich door de verantwoordelijkheid voor P&L (winst & verlies), voor de klanten, de dienstverlening en voor de medewerkers.

Sinds 1 februari 2009 gestart als zelfstandig interim manager; meer dan een jaar werkzaam geweest voor NXP Semiconductors in Eindhoven als Global Operations Manager en daarna vanaf medio 2010 tot 2012 als Global Manager IT services voor Draka Holding in Amsterdam. Draka is in 2011 overgenomen en is nu bekend als de Prysmian Group.

Het aansturen van een (management) team en een business unit (omvang 50-200 mede-werkers), is in diverse vormen en bij meerdere werkgevers succesvol uitgevoerd.  Een organisatie en een werkwijze is gerealiseerd om Europese klanten te bedienen vanuit Nederland met meerdere teams op locatie. Contractwaarden van >10 miljoen en klanten als KLM en BP zijn hierbij voorbeelden.

Meerdere grotere organisatorische veranderprojecten zijn gerealiseerd. De transformatie van een projecten organisatie naar een beheerdiensten organisatie is hierbij een voorbeeld van een omvangrijk en complex verandertraject. Aan een beheerdiensten organisatie en zijn medewerkers worden evident andere eisen gesteld dan aan een projecten organisatie. Binnen een beheerorganisatie is samenwerken en discipline van de medewerkers van zeer groot belang. Onterecht wordt het beheren van systemen soms afgedaan als saai en routinematig, niets is minder waar, in beheer doen systemen de routinematige zaken. De mensen daarentegen lossen de moeilijke problemen en maken de systemen 妬ntelligenter.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door mijn enthousiasme en energieke daadkracht die mij in staat stelt om tezamen met anderen op een pragmatische wijze tot goede resultaten te komen.  Mijn vasthoudendheid, overtuiging en besluitvaardigheid zijn eigenschappen die anderen in mij waarderen. Mijn communicatie en presentatievaardigheden zijn daarbij uitstekend.

Mijn ambitie is een leidende rol met verantwoordelijkheid voor klanten, medewerkers, services en P&L voor de ontwikkeling en levering van IT dienstverlening in een grote of middelgrote onderneming. Ik ben bekend met zowel de leveranciers als de afnemerszijde. Een lijnmanagement functie is geen must, een omvangrijk contract managen met functionele teams is evenzeer een uitdaging.

Graag zou ik het plezier, wat ik al jaren heb in mijn werk, voortzetten voor een organisatie met interessante uitdagingen waarbij mijn kennis en ervaring goed van pas komen. Ik sta open voor nieuwe ideen en ben bereid tot grote inzet.

Profiel